Jurylid worden?

Voor onze vereniging zijn wij altijd op zoek naar juryleden. Hiervoor dient eerst de jurycursus Dames Turnen 1 afgerond te worden. Deze cursus is de basis om te mogen jureren tijdens wedstrijden van de 5de en 6de divisie met voorgeschreven oefenstof.

Hoe lang duurt de cursus?
Je volgt 3 avonden les van een docent thuis. Verder ga je thuis met cursusmateriaal aan de slag. Zodra je de stof beheerst kun je digitaal examen doen. Dit kan 3 keer, tot het examen met een voldoende is afgerond.

Zijn er kosten aan verbonden?
De vereniging betaalt de kosten van 50 euro per persoon. Mocht je voortijdig stoppen dan dien je deze kosten terug te betalen.

Hoe gaat het jureren in z’n werk? Kan ik eerst oefenen?
Voor de wedstijden waaraan de turnsters deelnemen kun je inschrijven om te jureren. Er is een optie om te oefenen tijdens

een aantal wed

strijden, daar maken ook veel beginnend juryleden gebruik van. Daarnaast ben je, in overleg, bij de leiding van de Bomgardjes altijd welkom om in de lessen te komen oefenen. Zij houden dan rekening met het te jureren onderdeel in een wedstrijd. Dit is dan ook een goede oefening voor de turnsters zelf en neem je bij sommige turnsters al wat druk weg voor de wedstrijd. Als laatste kun je in het begin aangeven dat je met een ervaren jurylid wil jureren. Hier houden ze bij de indeling rekening mee.

Wordt het jureren betaald?
Je krijgt een bijdrage als blijk van waardering voor je inzet. Vanuit de vereniging krijg je 5 euro per wedstrijdronde. Vanuit de KNGU krijg je een stempelkaart. Per wedstrijdronde ontvang je een stempel. Is de kaart vol dan krijg je een VVV-cadeaubon t.w.v. 15 euro.

Moet ik alleen jureren?
Nee, je doet het samen met een collega-jurylid. Je jureert in principe nooit alleen. Sommigen doen en kunnen dit wel, maar zij doen dit dan vaak al vele jaren. Het voordeel van samen jureren is dat je na elke oefening overeenstemming kunt bereiken over het puntenaantal. Dit aantal mag namelijk niet meer dan 0,5 punten uit elkaar liggen. Je hebt het er samen over, wat heeft de 1 gezien en wat de ander. Belangrijk is dat er altijd in het voordeel van de turnster gejureerd wordt.

Waar kan ik me aanmelden of meer informatie krijgen?
Sabine Otten – Ribbers
debomgardjes.wehl@gmail.com